Nejlepší online hlasové překladače na váš mobil

Online hlasové překladače na mobil

Překladače zažívají v dnešní době obrovský rozmach, zvláště pak, jedná-li se o překladače hlasu. Tyto přístroje se stali velmi oblíbenými u tisíců zákazníků (např. při cestování) a jejich využívání jenom stoupá. Dnes se společně podíváme na ty nejlepší.

Talkao – Talk & Translate

Počet jazyků: více než 80
Počet uživatelů: více než 10 milionů
Umí češtinu: ano

Hodnocení na Google Play: 4,1 z 5 možných

S pomocí tohoto online hlasového překladače pro vás nebude problém vést konverzaci v jakémkoliv světovém jazyce. Nabízí totiž více než 80 dostupných jazyků, mezi kterými se k naší spokojenosti nachází i čeština. Díky tomu se domluvíte prakticky s kýmkoliv a kdekoliv. Aplikace navíc nadále umožňuje interpretovat výstupní text, avšak tato funkce je dostupná pouze pro 44 jazyků. I tak se jedná o vskutku úctyhodné číslo, a navíc se mezi nachází ty nejpoužívanější řeči, jako například ruština, angličtina nebo portugalština.

Tento hlasový překladač je také velmi inteligentní, protože nejen, že překládá i méně známé jazyky, ale k tomu všemu ještě opravuje pravopis, případně navrhuje jiná, více vhodná slova na konkrétní místa v překládaném textu. Zajímavou funkcí je historie překladů, ve které se ukládají všechny překlady, které jste kdy do aplikace zadali. Pokud tedy nutně sháníte danou frázi, stačí se pouze podívat do historie a ihned vám bude nabídnuta. Přeložené texty můžete navíc sdílet na sociální sítě, elektronickou poštu nebo například do poznámek.

Ovládání aplikace je velmi jednoduché, po stáhnutí vás ihned provede základním ovládáním a představí své základní funkce. Uživatelské rozhraní je na první pohled velmi příjemné, někoho by mohly rozčilovat velké reklamní bannery, avšak nějakým způsobem musí být zafinancován další vývoj tohoto překladače. Pro datový vstup můžete text napsat standartním způsobem pomocí klávesnice, nebo jej můžete namluvit. Překlad nezabere příliš mnoho času a ihned po jeho zobrazení můžete výslednou frázi slyšet v překládaném jazyce.

Easy Language Translate – Text & Voice Translate

Počet jazyků: více než 100
Počet uživatelů: více než 100 tisíc
Umí češtinu: ano

Hodnocení na Google Play: 4,3 z 5 možných

Jedná se o perfektní nástroj pro rychlé překládání textů a hlasů na vašem chytrém telefonu. Díky tomu s sebou nebudete muset tahat těžké slovníky, ale bude vám stačit pouze tato jedna aplikace. Zvládá totiž překlady ve více než stech světových jazycích, mezi kterými pochopitelně nechybí čeština. To už plyne z názvu tohoto online hlasového překladače. Díky velkému množství jazyků a rychlému překladu tak nebudete mít žádný problém s komunikací, ať už se vydáte například do Anglie, Ruska nebo Číny. S tímto překladačem se domluvíte opravdu všude.

Velmi zajímavou funkcí je zde překlad celé konverzace, ve které si můžete jednoduše navolit dva zdrojové jazyky a jeden společný jazyk, do kterého se bude text překládat. To je ideální zejména pro osobní rozhovory někde v zahraničí. Jinak překladač nabízí nejen překlady mluveného slova, ale i textů, kde můžete výsledný text dokonce poslouchat v originálním jazyce. Tím se budete učit správné výslovnosti, což je opravdu užitečné. Aplikace disponuje i seznamem oblíbených slovíček, tudíž nebudete muset často překládaná slova znovu a znovu zadávat, avšak bude je stačit pouze vyhledat v tomto seznamu.

Uživatelské rozhraní je graficky velmi pěkně zpracované, avšak obsahuje jednu velkou vadu na kráse. Je částečně psáno anglicky latinkou a částečně rusky azbukou. Člověk, který azbuce vůbec nerozumí, tak může být zpočátku velmi zmatený a nebude si vůbec vědět rady s ovládáním tohoto hlasového překladače. Na tom by vývojáři jistě měli zapracovat. Celkově by na této aplikaci chtělo hodně zapracovat, protože obsahuje mnoho výrazných technických nedorozumění. Někdy může být velký problém i zvolení samotného zdrojového jazyka.

NyxCore

Počet jazyků: více než 100 jazyků
Počet uživatelů: více než 10 milionů
Umí češtinu: ano

Hodnocení na Google Play: 4,4 z 5 možných

Tento online hlasový překladač disponuje překlady do více než 100 světových jazyků, mezi kterými se naštěstí nachází i čeština. Pro tuzemského uživatele se tedy jedná o velmi užitečnou aplikaci. Začneme rovnou s kvalitou překladu, která není pro jednotlivá slova vůbec špatná. Avšak pokud budete chtít přeložit nějakou pokročilejší větu, bude mít tlumočník dosti velký problém s gramatikou. To by se mu však dalo prominout, protože se přeci jen nejedná o specializovaný software na překládání dlouhých vět. S jednoduchými frázemi si s přehledem poradí.

Jinak disponuje tlumočník velmi zajímavými funkcemi, mezi které se řadí například poslech výsledného překladu, takže se můžete přiučit i něco málo o výslovnosti daného jazyka. Svůj překlad také můžete sdílet na sociální sítě, nebo jednoduše odeslat přes SMS zprávu či elektronickou poštu. To vše umožňuje kopírování překladu, díky čemuž si výsledný překlad zkopírujete prakticky kamkoliv a budete s ním moci nadále pracovat. Protože se jedná o tlumočníka, musí pochopitelně obsahovat i hlasové vkládání textu.

Grafické rozhraní této aplikace vypadá opravdu dobře a již na první pohled je jasné, že ovládání bude velice jednoduché, a navíc zcela intuitivní. Výběr jak zdrojového, tak výstupního jazyka probíhá snadno a prakticky se v tomto procesu nevyskytují technické chyby. Hlasové ovládání funguje také velmi dobře, protože je spárováno s Google hlasovým ovládáním. Pyšní se proto špičkovou technologií, která bezchybně převádí mluvené slovo na psaný text. Jedinou vadou na kráse jsou často se objevující reklamy, které uživatele dokáží dosti rozhodit při jeho práci.

Dictionary World11

Počet jazyků: více než 100 jazyků
Počet uživatelů: více než 500 tisíc
Umí češtinu: ano

Hodnocení na Google Play: 4,4 z 5 možných

Velmi užitečný a poučný hlasový překladač a tlumočník v jednom. Nejen, že v něm můžete překládat obyčejný text, ale i mluvené slovo. To vše ve více než 100 světových jazycích, mezi kterými se k našemu potěšení nachází i čeština. Teoreticky tak můžete překládat jakékoliv fráze z češtiny například i do maorštiny, tedy pokud po tom zrovna budete toužit. Kvalita překladu by samozřejmě mohla být lepší. Nedá se totiž srovnávat s velkými internetovými online překladači, avšak na to, že se jedná o takto přenosná zařízení, to není vůbec špatné. S jednoduchými frázemi a slovíčky si poradí bez problémů, ale ve složitějších případech se objeví zádrhel.

Aplikace nenabízí žádné zvláštní funkce typu „slovníček nejoblíbenějších či nejpoužívanějších frází“, ani historii překladů. Jedná se o zcela obyčejný tlumočník, ale právě v tom je jeho kouzlo. Své jednoduché funkce přivedl k dokonalosti, a proto funguje prakticky bezchybně. Oceníte zejména výběr jazyků, který je jak graficky pěkně zpracovaný, tak také velmi přehledný. Ihned po přeložení textu vám bude dotyčná fráze přečtena ve výstupním jazyce. Tímto způsobem si osvojíte výslovnost a budete si tak jistější v cizojazyčné komunikaci.

Grafické rozhraní této aplikace je velmi detailně a pečlivě zpracováno. Oranžové pozadí je sice trochu křiklavější, avšak v kombinaci s bílou barvou to zase tolik nevadí. Velkou výhodou je omezené množství reklamních bannerů. Uvnitř tlumočníka se nachází prakticky pouze jeden úzký, který vás rozhodně nebude rušit při práci. Samotné ovládání aplikace je velmi jednoduché a nenachází se v něm žádná věda. Uživateli je ihned jasné, co která ikona dělá. Máte samozřejmě možnost výsledný překlad kamkoliv kopírovat nebo jej sdílet, to už se stává pomalu a jistě standardem.

iTranslator – hlasový překlad

Počet jazyků: více než 90 jazyků
Počet uživatelů: více než 500 tisíc uživatelů
Umí češtinu: ano

Hodnocení na Google Play: 4,6 z 5 možných

Tento hlasový překladač využijete především při konverzaci s cizincem, protože nabízí vynikající simultánní tlumočení konverzace. Stačí si pouze jednoduše zvolit váš jazyk a jazyk druhého účastníka rozhovoru – a aplikace si již všechno obstará sama. Můžete tedy namluvit text a on je poté neprodleně přeložen do cizího jazyka. Tato funkce je dostupná ve více než 90 světových jazycích, ve který se nachází jak čeština, tak i méně obvyklé a známé řeči, jako například bengálština. Teoreticky si tak můžete popovídat s kterýmkoliv člověk na světě, což se opravdu může v životě hodit.

Velkou výhodou této aplikace je, že se na jednom místě nachází jak klasický překladač textů, tak i pokročilejší tlumočník konverzace. Tudíž nepotřebujete dvě rozdílné aplikace na dvě rozdílné životní potřeby člověka, který se pohybuje v cizojazyčném prostředí. Stačí vám pouze tato jedna, která by si měla poradit prakticky se vším, co na ni nastražíte. Kvalita překladu není vůbec špatná, avšak v tlumočení konverzací aplikace občas zamrzne a jednoduše nemůže zpracovat vámi namluvený text. To může být v některých situacích krajně nepříjemné, někdy až trapné.

Co se týče grafického rozhraní, to je velmi čistě a kvalitně zpracováno. Nenachází se v něm žádné okázalé technické prvky, avšak všechno je funkční. Jednoduchý design vás tak nebude rozptylovat při konverzaci, aneb jak se říká – v jednoduchosti je krása. V tomto ohledu můžeme tento online hlasový překladač pouze chválit. Uvnitř neobsahuje prakticky žádné reklamy, což také přispívá kvalitě a nerušenosti práce. Ovládání je velmi jednoduché a není na něm opravdu nic složitého. Stačí pouze podržet vlaječku s daným jazykem a začít mluvit.

Go-Offline Translate

Počet jazyků: více než 100 jazyků
Počet uživatelů: více než 100 tisíc
Umí češtinu: ano

Hodnocení na Google Play: 4,6 z 5 možných

Tato aplikace rovněž nabízí klasickou formu překladače a tlumočníka konverzací na jednom místě. To znamená, že opět ušetříte nějaké místo v paměti vašeho chytrého telefonu, protože vám postačí pouze jedna aplikace namísto dvou. Překlady jsou realizovány ve více než stech světových jazycích, mezi kterými pochopitelně nechybí čeština. Tento překladač si však dokáže poradit pouze s jednoduššími frázemi a s těmi složitějšími pak bude mít problém. Na vedení jednoduché konverzace to však bohatě postačí.

Ohledně tlumočení konverzace bychom však měli nějaké výhrady. Rozpoznávání jazyka mnohdy nepracuje tak, jak by mělo a ani psaná intepretace mluveného slova není někdy přesná. Občas tak bývají velké problémy se zadáním té správné věty, protože si aplikace stále vymýšlí nové a nové nesmyslné významy namísto jasné fráze. Na tomto je potřeba ještě zapracovat. Kvalita překladu však není tak špatná, jak by se na první pohled mohlo zdát. V krajní situaci, kdy potřebujete konverzovat s někým v cizím jazyce vás zachrání, avšak na nějaké větší a hlubší rozhovory to určitě není.

Uživatelské rozhraní nevypadá vůbec špatně, dominující modrá barva působí uklidňujícím dojmem. Potěšující je také malé množství reklamních bannerů, v rozhraní aplikace se nachází pouze jeden miniaturní, který vám jistě nebude vadit. Všechny ikony jsou pojmenovány, takže vám bude ihned jasné, k jakému účelu daná ikona slouží. Ovládání je tedy velmi jednoduché a člověk se nemusí příliš dlouho zabývat učením se, jak této aplikaci porozumět. Oceníte jistě i historii konverzací a překladů, ve kterých si můžete jednoduše vyhledat již dříve přeložené fráze, takže je nebudete muset znovu zadávat.